Breaking

RRB JE 25 MAY 2019 3rd Shift (CBT 1) Full Paper Analysis with Answer

RRB JE 25 MAY 2019 3rd Shift (CBT 1) Full Paper Analysis with Answer


RRB JE 25 MAY 2019 3rd Shift  (CBT 1) Question with Answer
RRB JE 25 MAY 2019 3rd Shift
(CBT 1) Question with Answer

RRB (Railway Recruitment Board) JE (Junior Engineer) 25 May 2019 3rd Shift (CBT- 1) में पूछे गए GK-GS-Math-Current Affairs के Question and Answer

RRB JE 25 MAY 2019 3rd Shift (CBT 1) Full Paper Analysis with Answer 



1. भारत और चीन के बीच बॉर्डर लाइन का नाम क्या है ?

Ans : Macmahon Line

2. मानव शरीर की सबसे बड़ी हड्डी का क्या नाम है ?

Ans : फीमर 

3. भारत की पुरुष हॉकी टीम के कैप्टन कौन है  ?

Ans : मनप्रीत सिंह

4. LPG में क्या पाया जाता है ?

Ans : प्रोपेन, ब्यूटेन 

5. मानव शरीर में कौन ऊर्जा प्रदान करता है ?

Ans : कार्बोहाइट्रेट 

6. Ameter किस प्रक्रिया के तहत कार्य करता है?

Ans : series Connected


7. Girl is Moving Towards west for 7 km ,She took left turn and walk again for 3 km and again she took right  turn and walk for 4 km, what is the total km which she walked towards west  ?

Ans :

8.  गूगल द्वारा पहला ड्रोन किस देश में लांच किया गया है ?

Ans : Australia

9. 1 Hz इस equal to ?

Ans : 1/5 = 5 '-1

10. If Free Body Falls then its independent ?

Ans : Mass

11.  विजय हजारे ट्रॉफी 2018 किसने जीती  ?

Ans :  Mumbai 

12. Platinum Award of best Digital district won by ?

Ans :

13. Name of Liquid present in blood ?

Ans :

14. First Heart Transplant?

Ans : Cristian Bonard

15.  What is the Unit of Frequency ?

Ans : Hertz

16. Value of Frequency is given, then find the value of time period. Frequency = 5 hz ?

Ans :

17.  Telangana CM ?

Ans : KC  Rao

18. Metal के पानी से react करने पर क्या होता है ?

Ans : हाइड्रोजन गैस की उत्पति होती है.

19. Caco3 ----> Cao + co2 ?

Ans : decomposition reaction

20. Vardha Travel 15 KM to east from point A. then she turned to south      and travels 8 KM to reach point B, Find the distance between A and B ?

Ans :

21. Find odd = Elephant , Cheetah, Leopard , Cowger ?

Ans : Elephant

Next Question  Coming soon 


RRB JE 25 MAY 2019 3rd Shift (CBT 1) Full Paper Analysis with Answer


ये भी जानें :   

RRB JE 25 MAY 2019 2ND SHIFT (CBT 1) FULL PAPER ANALYSIS WITH ANSWER

RRB JE 25 MAY 2019 FIRST SHIFT FULL PAPER ANALYSIS WITH ANSWER

RRB JE 24 MAY 2019 FIRST SHIFT FULL PAPER ANALYSIS WITH ANSWER


No comments:

Post a Comment